Opis odmiany

< powrót do spisu odmian winorośli

:: III - 10 / 10 Marmeladnyj

Nazwa odmiany winorośli: III - 10 / 10 Marmeladnyj
(Numer selekcyjny) Synonimy: (III - 10 / 10)
Rodzice: (Andriusza x Bułgaria k / u)
Pochodzenie (Autor): Ukraina, (Bałabanow A.F.)
Przeznaczenie / Typ: deserowa / mieszaniec złożony
Dojrzewanie: bardzo wczesna, SAT: 2200 - 2400 [°C], 105 - 110 dni
Kolor: czerwony
Smak: muskatowy, miąższ średnio ścisły, soczysty
Jagody: 8 - 12 [g], 34 x 28 [mm], owalne
Grona: 700 - 900 [g], stożkowe, ścisłe
Zawartość cukru / kwasów: 16 - 19 [%] / 6 - 7 [g/l]
Wzrost / Drewnienie łozy: silny / dobre
Płodność latorośli: 70 - 80 [%]
Obsada gron: 1,2 - 1,4
Obciążenie: 30 - 40 płodnych oczek na krzew
Plenność: wysoka
Cięcie: 6 - 8 oczek/m²
Odporność na mróz: -23 [°C]
Odporność na choroby: podwyższona
Odporność na mączniaka rzekomego:
Odporność na mączniaka prawdziwego:
Odporność na szarę pleśń:
Odporność na filokserę:
Uwagi:
Zdjęcie: Brak

< powrót do spisu odmian winorośli