< powrót do spisu odmian winorośli
:: Katia
Nazwa odmiany winorośli: |
Katia |
(Numer selekcyjny) Synonimy: |
|
Rodzice: |
|
Pochodzenie (Autor): |
Bułgaria |
Przeznaczenie / Typ: |
beznasienna / Vitis Vinifera |
Dojrzewanie: |
bardzo wczesna |
Kolor: |
kremowo-żółte |
Smak: |
zharmonizowany, miąższ ścisły, chrupiący |
Jagody: |
6,5 - 7,5 g, 28 x 20 [mm], owalne |
Grona: |
400 - 500 [g], stożkowo-cylindryczne, średnio ścisłe |
Zawartość cukru / kwasów: |
14 - 17 [%] / 4 - 5 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy: |
silny / dobre |
Płodność latorośli: |
70 [%] |
Obsada gron: |
1,1-1,3 |
Obciążenie: |
30 - 40 płodnych oczek na krzew |
Plenność: |
wysoka |
Cięcie: |
8 - 10 oczek/m² |
Odporność na mróz: |
-19 [°C] |
Odporność na choroby: |
na poziomie V. v. |
Odporność na mączniaka rzekomego: |
|
Odporność na mączniaka prawdziwego: |
|
Odporność na szarę pleśń: |
|
Odporność na filokserę: |
|
Uwagi: |
|
Zdjęcie: |
|
< powrót do spisu odmian winorośli