< powrót do spisu odmian winorośli
:: Sarolta Szichrai
Nazwa odmiany winorośli: | Sarolta Szichrai |
(Numer selekcyjny) Synonimy: | |
Rodzice: | (Sarolta x s.p.) |
Pochodzenie (Autor): | Węgry |
Przeznaczenie / Typ: | deserowa / mieszaniec złożony |
Dojrzewanie: | wczesna, do średnio wczesnej, SAT: 2500 [°C] |
Kolor: | żółto-zielony |
Smak: | zharmonizowany |
Jagody: | 8 - 10 [g], 33 x 24 [mm], odwrotnie jajowate |
Grona: | 500 - 800 [g], stożkowo-cylindryczne, luźne |
Zawartość cukru / kwasów: | 14 - 17 [%] / 5 - 7 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy: | średnio silny / dobre |
Płodność latorośli: | |
Obsada gron: | 1,1 - 1,3 |
Obciążenie: | 30 - 35 płodnych oczek na krzew |
Plenność: | wysoka |
Cięcie: | 6 - 10 oczek |
Odporność na mróz: | -22÷-23 [°C] |
Odporność na choroby: | podwyższona |
Odporność na mączniaka rzekomego: | |
Odporność na mączniaka prawdziwego: | |
Odporność na szarę pleśń: | |
Odporność na filokserę: | |
Uwagi: | |
Zdjęcie: | Brak |