< powrót do spisu odmian winorośli
:: Gold Finger
Nazwa odmiany winorośli: | Gold Finger |
(Numer selekcyjny) Synonimy: | |
Rodzice: | (Perless x Pizzutello Bianco) |
Pochodzenie (Autor): | Japonija, (Okayama) |
Przeznaczenie / Typ: | deserowa / mieszaniec złożony |
Dojrzewanie: | średnio wczesna, SAT: 2500 - 2700 [°C] |
Kolor: | żółto-zielony |
Smak: | zharmonizowany, miąższ ścisły |
Jagody: | 8 - 10 [g], 38 x 17 [mm], cylindryczne z otrym, wyfiętym wierzchołkiem |
Grona: | 600 - 800 [g], stożkowe, średnio ścisłe |
Zawartość cukru / kwasów: | 16 - 18 [%] / 5 - 7 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy: | silny / dobre |
Płodność latorośli: | 70 - 75 [%] |
Obsada gron: | 1,1 - 1,3 |
Obciążenie: | 30 - 35 płodnych oczek na krzew |
Plenność: | powyżej średniej |
Cięcie: | 8 -12 pąków |
Odporność na mróz: | -20 [°C] |
Odporność na choroby: | nieco powyżej średniej |
Odporność na mączniaka rzekomego: | |
Odporność na mączniaka prawdziwego: | |
Odporność na szarę pleśń: | |
Odporność na filokserę: | |
Uwagi: | |
Zdjęcie: | Brak |