< powrót do spisu odmian winorośli
:: Peter
Nazwa odmiany winorośli: | Peter |
(Numer selekcyjny) Synonimy: | |
Rodzice: | |
Pochodzenie (Autor): | Węgry |
Przeznaczenie / Typ: | deserowa / mieszaniec złożony typu PIWI |
Dojrzewanie: | wczesna |
Kolor: | granatowy |
Smak: | zharmonizowany |
Jagody: | 6 - 7 [g], 23 x 18 [mm], owalne |
Grona: | 250 - 400 [g], cylindryczne z 1- skrzydłem, średnio ścisłe. |
Zawartość cukru / kwasów: | 19 - 22 [%] / 6 - 7 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy: | średnio silny / bardzo dobre |
Płodność latorośli: | 70 - 75 [%] |
Obsada gron: | 1,2 - 1,4 |
Obciążenie: | 30 - 40 płodnych oczek na krzew |
Plenność: | wysoka |
Cięcie: | na 6-8 lub 3 - 4 oczka. |
Odporność na mróz: | znacznie podwyższona |
Odporność na choroby: | wysoka |
Odporność na mączniaka rzekomego: | |
Odporność na mączniaka prawdziwego: | |
Odporność na szarę pleśń: | |
Odporność na filokserę: | |
Uwagi: | |
Zdjęcie: | Brak |