< powrót do spisu odmian winorośli
:: Ketmont Sapi
Nazwa odmiany winorośli: | Ketmont Sapi |
(Numer selekcyjny) Synonimy: | |
Rodzice: | |
Pochodzenie (Autor): | |
Przeznaczenie / Typ: | deserowa / Vitis Vinifera |
Dojrzewanie: | średnio wczesna, 120 - 130 dni |
Kolor: | żólty z różowym rumieńcem. |
Smak: | zharmonizowany, miąższ ścisły chrupiący |
Jagody: | 14 - 18 [g], 45 x 20 [mm], cylindryczne. |
Grona: | 600 - 1000 [g], cylindryczne, średnio ścisłe. |
Zawartość cukru / kwasów: | 19 - 22 [%] / 5 - 6 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy: | średnio silny / dobre |
Płodność latorośli: | 65 - 75 [%] |
Obsada gron: | 1,1 - 1,3 |
Obciążenie: | 30 - 35 płodnych oczek na krzew |
Plenność: | wysoka |
Cięcie: | |
Odporność na mróz: | -23 [°C] |
Odporność na choroby: | powyżej średniej. |
Odporność na mączniaka rzekomego: | |
Odporność na mączniaka prawdziwego: | |
Odporność na szarę pleśń: | |
Odporność na filokserę: | |
Uwagi: | |
Zdjęcie: | Brak |