< powrót do spisu odmian winorośli
:: Aida
Nazwa odmiany winorośli: | Aida |
(Numer selekcyjny) Synonimy: | |
Rodzice: | |
Pochodzenie (Autor): | Ukraina, (Kaługin W. M.) |
Przeznaczenie / Typ: | deserowa / mieszaniec złożony |
Dojrzewanie: | wczesna, 115 - 120 dni |
Kolor: | czerwono-bordowy. |
Smak: | zharmonizowany, miąższ ścisły chrupiący |
Jagody: | 18 - 25 [g], 48 x 28 [mm], owalne, wydłużone. |
Grona: | 800 - 1500 [g], stożkowo - cylindryczne, średnio ścisłe. |
Zawartość cukru / kwasów: | 17 - 19 [%] / 5 - 6 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy: | słaby / dobre |
Płodność latorośli: | 65 - 75 [%] |
Obsada gron: | 1,1 - 1,3 |
Obciążenie: | 30 - 35 płodnych oczek na krzew |
Plenność: | wysoka |
Cięcie: | na 6 - 10 oczek |
Odporność na mróz: | -23 [°C] |
Odporność na choroby: | podwyższona |
Odporność na mączniaka rzekomego: | |
Odporność na mączniaka prawdziwego: | |
Odporność na szarę pleśń: | |
Odporność na filokserę: | |
Uwagi: | |
Zdjęcie: | Brak |