Opis odmiany

< powrót do spisu odmian winorośli

:: Zariewo

Nazwa odmiany winorośli: Zariewo
(Numer selekcyjny) Synonimy: (III - 64 - 22) Pridorożnyj
Rodzice: (Rodzice nieznani)
Pochodzenie (Autor): Mołdowa
Przeznaczenie / Typ: deserowa / Vitis Vinifera
Dojrzewanie: średnio późna, SAT: 2800 [°C], 130 - 145 dni
Kolor: ciemny, ciemnoróżowy
Smak: zharmonizowany, miąższ ścisły, chrupiący
Jagody: 10 - 14 [g], 39 x 24 [mm], cylindryczne lub jajowate
Grona: 500 - 800 [g], do 2kg, stożkowo - cylindryczne lub stożkowe, luźne
Zawartość cukru / kwasów: 16 - 17 [%] / 6 - 7 [g/l]
Wzrost / Drewnienie łozy: średnio silny / dobre
Płodność latorośli: 55 - 65 [%]
Obsada gron: 1,1 - 1,3
Obciążenie: 35 - 45 płodnych oczek na krzew
Plenność: średnia
Cięcie: długie, 10 - 12 oczek/m²
Odporność na mróz: 21÷22 [°C]
Odporność na choroby: średnia
Odporność na mączniaka rzekomego:
Odporność na mączniaka prawdziwego:
Odporność na szarę pleśń:
Odporność na filokserę:
Uwagi:
Zdjęcie: Brak

< powrót do spisu odmian winorośli