Przewiń do treści
Strona główna
Opis odmiany
Opis odmiany
< powrót do spisu odmian winorośli
:: Szarlotta
Nazwa odmiany winorośli:
Szarlotta
(Numer selekcyjny) Synonimy:
Rodzice:
(Wostorg Krasnyj ZOS - 1 x Kodrianka)
Pochodzenie (Autor):
(Zagoriulko)
Przeznaczenie / Typ:
deserowa / mieszaniec złożony
Dojrzewanie:
wczesna, SAT: 2400 [°C], 115 - 125 dni
Kolor:
ciemny, granatowe
Smak:
miąższ ścisły o oryginalnym owocowm smaku
Jagody:
7 - 8 [g], 28 x 21 [mm], jajowate lub owalne
Grona:
600 - 700 [g], stożkowe, umiarkowanie luźne
Zawartość cukru / kwasów:
16 - 19 [%] / 6 - 8 [g/l]
Wzrost / Drewnienie łozy:
silny / dobre
Płodność latorośli:
65 - 80 [%]
Obsada gron:
1,3-1,5
Obciążenie:
35 - 40 płodnych oczek na krzew
Plenność:
powyżej średniej
Cięcie:
6 - 10 oczek/m²
Odporność na mróz:
23÷24 [°C]
Odporność na choroby:
podwyższona
Odporność na mączniaka rzekomego:
6
Odporność na mączniaka prawdziwego:
6
Odporność na szarę pleśń:
7
Odporność na filokserę:
Uwagi:
Zdjęcie:
< powrót do spisu odmian winorośli
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Dowiedz się więcej
Rozumiem