< powrót do spisu odmian winorośli
:: Julia *
Nazwa odmiany winorośli: | Julia * |
(Numer selekcyjny) Synonimy: | |
Rodzice: | (łora x sp) |
Pochodzenie (Autor): | |
Przeznaczenie / Typ: | deserowa / mieszaniec złożony |
Dojrzewanie: | wczesna, SAT: 2400 [°C], 110 - 120 dni |
Kolor: | ciemny, granatowe |
Smak: | zharmonizowany, miąższ ścisły |
Jagody: | 7 - 9 [g], 28 x 23 [mm], jajowate |
Grona: | 700 - 900 [g], stożkowe, średnio ścisłe |
Zawartość cukru / kwasów: | 17 - 18 [%] / 6 - 7 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy: | silny / dobre |
Płodność latorośli: | 60 - 70 [%] |
Obsada gron: | 1,2 - 1,5 |
Obciążenie: | 30 - 40 płodnych oczek na krzew |
Plenność: | wysoka |
Cięcie: | 8 - 10 oczek/m² |
Odporność na mróz: | 22÷23 [°C] |
Odporność na choroby: | podwyższona |
Odporność na mączniaka rzekomego: | 7 |
Odporność na mączniaka prawdziwego: | 6 |
Odporność na szarę pleśń: | 7 |
Odporność na filokserę: | |
Uwagi: | |
Zdjęcie: | Brak |