Opis odmiany

< powrót do spisu odmian winorośli

:: Persikowyj *

Nazwa odmiany winorośli: Persikowyj *
(Numer selekcyjny) Synonimy: Rozowyj Persikowyj
Rodzice: (Talisman x s.p.)
Pochodzenie (Autor):
Przeznaczenie / Typ: deserowa / mieszaniec złożony
Dojrzewanie: wczesna, SAT: 2500 [°C], 110 - 125 dni
Kolor: różowy
Smak: zharmonizowany, miąższ średnio ścisły, soczysty
Jagody: 10 - 13 [g], 33 x 26 [mm], owalne
Grona: 800 - 1000 [g], stożkowo-cylindryczne, lub stożkowe, średnio ścisłe
Zawartość cukru / kwasów: 18 - 21 [%] / 6 - 7 [g/l]
Wzrost / Drewnienie łozy: średnio silny / dobre
Płodność latorośli: 65 - 75 [%]
Obsada gron: 1,2 - 1,4
Obciążenie: 30 - 40 płodnych oczek na krzew
Plenność: wysoka
Cięcie: 6 - 10 oczek/m²
Odporność na mróz: 23 [°C]
Odporność na choroby: nieco podwyższona
Odporność na mączniaka rzekomego:
Odporność na mączniaka prawdziwego:
Odporność na szarę pleśń:
Odporność na filokserę:
Uwagi:
Zdjęcie: Brak

< powrót do spisu odmian winorośli