< powrót do spisu odmian winorośli
:: Ran Cziervien Miskiet
Nazwa odmiany winorośli: | Ran Cziervien Miskiet |
(Numer selekcyjny) Synonimy: | |
Rodzice: | (Rodzice nieznani) |
Pochodzenie (Autor): | Bułgaria, Płovdiv, (Dimitir Babrikov) |
Przeznaczenie / Typ: | przerobowa / mieszaniec |
Dojrzewanie: | średnio wczesna, lub średnia, Płovdiv od 25 - VIII do 10 - IX |
Kolor: | ciemny, rubinowo-czerwony |
Smak: | muskatowy, miąższ soczysty |
Jagody: | średnie, kuliste |
Grona: | 200 - 350 [g], cylindryczne z 1 czasem 2 skrzydełkami, długie, luźne |
Zawartość cukru / kwasów: | 19 - 23 [%] / 7 - 8 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy: | silny / dobre |
Płodność latorośli: | 75 - 85 [%] |
Obsada gron: | 1,5-1,7 |
Obciążenie: | 35 - 40 płodnych oczek na krzew |
Plenność: | wysoka |
Cięcie: | 6 - 10 oczek/m² |
Odporność na mróz: | podwyższona |
Odporność na choroby: | podwyższona |
Odporność na mączniaka rzekomego: | |
Odporność na mączniaka prawdziwego: | |
Odporność na szarę pleśń: | |
Odporność na filokserę: | |
Uwagi: | Białe wina naturalnie zharmonizowane z muskatawym aromatem, wysokiej jakości. |
Zdjęcie: | Brak |