< powrót do spisu odmian winorośli
:: Buffalo
Nazwa odmiany winorośli: | Buffalo |
(Numer selekcyjny) Synonimy: | |
Rodzice: | (Herbert x Watkins) |
Pochodzenie (Autor): | USA |
Przeznaczenie / Typ: | uniwersalna / mieszaniec |
Dojrzewanie: | średnio wczesna |
Kolor: | ciemny, granatowy |
Smak: | labruska, miąższ średnio ścisły, soczysty, lekko śluzowaty |
Jagody: | 5 [g], 19 [mm], lekko owalne |
Grona: | 180 [g], średnie, stożkowe, luźne |
Zawartość cukru / kwasów: | 18 - 21 [%] / 6 - 8 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy: | silny / bardzo dobre |
Płodność latorośli: | 85 [%] |
Obsada gron: | 1,7 |
Obciążenie: | 40 - 45 płodnych oczek na krzew |
Plenność: | powyżej średniej |
Cięcie: | 6 - 10 oczek/m², lub 3-4 |
Odporność na mróz: | -30 [°C] |
Odporność na choroby: | wysoka |
Odporność na mączniaka rzekomego: | |
Odporność na mączniaka prawdziwego: | |
Odporność na szarę pleśń: | |
Odporność na filokserę: | |
Uwagi: | Odmiana podobna do Izabelli. Usunięta z kolekcji. |
Zdjęcie: | Brak |