Opis odmiany

< powrót do spisu odmian winorośli

:: Gold Finger

Nazwa odmiany winorośli: Gold Finger
(Numer selekcyjny) Synonimy:
Rodzice: (Perless x Pizzutello Bianco)
Pochodzenie (Autor): Japonija, (Okayama)
Przeznaczenie / Typ: deserowa / mieszaniec złożony
Dojrzewanie: średnio wczesna, SAT: 2500 - 2700 [°C]
Kolor: żółto-zielony
Smak: zharmonizowany, miąższ ścisły
Jagody: 8 - 10 [g], 38 x 17 [mm], cylindryczne z otrym, wyfiętym wierzchołkiem
Grona: 600 - 800 [g], stożkowe, średnio ścisłe
Zawartość cukru / kwasów: 16 - 18 [%] / 5 - 7 [g/l]
Wzrost / Drewnienie łozy: silny / dobre
Płodność latorośli: 70 - 75 [%]
Obsada gron: 1,1 - 1,3
Obciążenie: 30 - 35 płodnych oczek na krzew
Plenność: powyżej średniej
Cięcie: 8 -12 pąków
Odporność na mróz: -20 [°C]
Odporność na choroby: nieco powyżej średniej
Odporność na mączniaka rzekomego:
Odporność na mączniaka prawdziwego:
Odporność na szarę pleśń:
Odporność na filokserę:
Uwagi:
Zdjęcie: Brak

< powrót do spisu odmian winorośli