Opis odmiany

< powrót do spisu odmian winorośli

:: Dobrynia Kaługina

Nazwa odmiany winorośli: Dobrynia Kaługina
(Numer selekcyjny) Synonimy:
Rodzice:
Pochodzenie (Autor): (Kaugin W. M.)
Przeznaczenie / Typ: deserowa / mieszaniec złożony
Dojrzewanie: bardzo wczesna, 100 - 110 dni
Kolor: ciemny
Smak: zharmonizowany
Jagody: 12 - 18 [g], owalne
Grona: 800 - 1200 [g], stożkowe, średnio ścisłe
Zawartość cukru / kwasów: 17 - 19 [%] / 5 - 7 [g/l]
Wzrost / Drewnienie łozy: silny / dobre
Płodność latorośli: 70 - 80 [%]
Obsada gron: 1,2 - 1,4
Obciążenie: 30 - 35 płodnych oczek na krzew
Plenność: wysoka
Cięcie: 6 - 10 oczek/m²
Odporność na mróz: -22 [°C]
Odporność na choroby: podwyższona
Odporność na mączniaka rzekomego:
Odporność na mączniaka prawdziwego:
Odporność na szarę pleśń:
Odporność na filokserę:
Uwagi:
Zdjęcie: Brak

< powrót do spisu odmian winorośli