Opis odmiany

< powrót do spisu odmian winorośli

:: Buffalo

Nazwa odmiany winorośli: Buffalo
(Numer selekcyjny) Synonimy:
Rodzice: (Herbert x Watkins)
Pochodzenie (Autor): USA
Przeznaczenie / Typ: uniwersalna / mieszaniec
Dojrzewanie: średnio wczesna
Kolor: ciemny, granatowy
Smak: labruska, miąższ średnio ścisły, soczysty, lekko śluzowaty
Jagody: 5 [g], 19 [mm], lekko owalne
Grona: 180 [g], średnie, stożkowe, luźne
Zawartość cukru / kwasów: 18 - 21 [%] / 6 - 8 [g/l]
Wzrost / Drewnienie łozy: silny / bardzo dobre
Płodność latorośli: 85 [%]
Obsada gron: 1,7
Obciążenie: 40 - 45 płodnych oczek na krzew
Plenność: powyżej średniej
Cięcie: 6 - 10 oczek/m², lub 3-4
Odporność na mróz: -30 [°C]
Odporność na choroby: wysoka
Odporność na mączniaka rzekomego:
Odporność na mączniaka prawdziwego:
Odporność na szarę pleśń:
Odporność na filokserę:
Uwagi: Odmiana podobna do Izabelli. Usunięta z kolekcji.
Zdjęcie: Brak

< powrót do spisu odmian winorośli