Opis odmiany

< powrót do spisu odmian winorośli

:: Ewa *

Nazwa odmiany winorośli: Ewa *
(Numer selekcyjny) Synonimy:
Rodzice: (Wostorg Krasnyj x Dienał)
Pochodzenie (Autor): Rosja, (W. U. Kapelusznyj)
Przeznaczenie / Typ: deserowa / mieszaniec złożony
Dojrzewanie: bardzo wczesna, 95 - 105 dni
Kolor: różowy
Smak: zharmonizowany, miąższ ścisły, lekko chrupiący
Jagody: 8 - 12 [g], 30 x 24 [mm], owalne
Grona: 800 - 1200 [g], stożkowe, średnio ścisłe
Zawartość cukru / kwasów: 20 - 22 [%] / 5 - 6 [g/l]
Wzrost / Drewnienie łozy: silny / dobre
Płodność latorośli: 70 - 80 [%]
Obsada gron: 1,2 - 1,4
Obciążenie: 30 - 35 płodnych oczek na krzew
Plenność: wysoka
Cięcie: 6 - 8 oczek/m²
Odporność na mróz: -24 [°C]
Odporność na choroby: wysoka
Odporność na mączniaka rzekomego: 7
Odporność na mączniaka prawdziwego: 7
Odporność na szarę pleśń: 7
Odporność na filokserę:
Uwagi:
Zdjęcie: Brak

< powrót do spisu odmian winorośli