< powrót do spisu odmian winorośli
:: Arandell
Nazwa odmiany winorośli: | Arandell |
(Numer selekcyjny) Synonimy: | (NY 95.0301.01) |
Rodzice: | (NY 84.0101.03 x NY 95.0301.01) |
Pochodzenie (Autor): | USA., (Cornell University.) |
Przeznaczenie / Typ: | przerobowa / mieszaniec złożony typu PIWI |
Dojrzewanie: | |
Kolor: | czarny |
Smak: | zharmonizowany, owocowy, miąższ soczysty. |
Jagody: | 1,1 g., kuliste |
Grona: | 110 - 140 [g], stożkowo-cylindryczne, luźne. |
Zawartość cukru / kwasów: | 19 - 21 [%] / 10 - 11 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy: | średni / bardzo dobre |
Płodność latorośli: | 80 - 90 [%] |
Obsada gron: | 1,6-2,0 |
Obciążenie: | 40 - 50 płodnych oczek na krzew |
Plenność: | powyżej średniej |
Cięcie: | 8 - 10 lub 2-3oczka. |
Odporność na mróz: | -25 [°C] |
Odporność na choroby: | wysoka |
Odporność na mączniaka rzekomego: | |
Odporność na mączniaka prawdziwego: | |
Odporność na szarę pleśń: | |
Odporność na filokserę: | |
Uwagi: | |
Zdjęcie: | Brak |