Przewiń do treści
Strona główna
Opis odmiany
Opis odmiany
< powrót do spisu odmian winorośli
:: Chambourcin *
Nazwa odmiany winorośli:
Chambourcin *
(Numer selekcyjny) Synonimy:
(JS - 26.205)
Rodzice:
(SV - 12.417 x S 5073)
Pochodzenie (Autor):
Francja
Przeznaczenie / Typ:
przerobowa / mieszaniec
Dojrzewanie:
średnia
Kolor:
ciemny, czarny
Smak:
prosty, miąższ soczysty
Jagody:
2 - 3 [g], 15-16 mm, kuliste
Grona:
180 - 280 [g], stożkowo-cylindryczne, średnio ścisłe
Zawartość cukru / kwasów:
19 - 22 [%] / 8 - 10 [g/l]
Wzrost / Drewnienie łozy:
średnio silny / dobre
Płodność latorośli:
90 [%]
Obsada gron:
1,6-1,9
Obciążenie:
40 - 45 płodnych oczek na krzew
Plenność:
wysoka
Cięcie:
6 - 10 oczek/m²
Odporność na mróz:
28 [°C]
Odporność na choroby:
wysoka
Odporność na mączniaka rzekomego:
Odporność na mączniaka prawdziwego:
Odporność na szarę pleśń:
Odporność na filokserę:
nie odporna
Uwagi:
Wina ciemnoczerwone wysokiej jakości
Zdjęcie:
< powrót do spisu odmian winorośli
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Dowiedz się więcej
Rozumiem