Opis odmiany

< powrót do spisu odmian winorośli

:: EB - 11*

Nazwa odmiany winorośli: EB - 11*
(Numer selekcyjny) Synonimy: (EB - 11)
Rodzice: (BG - 2 x Stiepnoj(Amurskij x Cziernyj Sładkij Miczurina))
Pochodzenie (Autor): Węgry
Przeznaczenie / Typ: przerobowa / mieszaniec złożony typu PIWI
Dojrzewanie: średnio wczesna
Kolor: jasny, żółto-zielony
Smak: zharmonizowany, miąższ soczysty
Jagody: 2 [g], średnie, 15-16 mm. kuliste.
Grona: 160 - 220 [g], średnie, stożkowo-cylindryczne, średnio ścisłe
Zawartość cukru / kwasów: 19 - 22 [%] / 7 - 8 [g/l]
Wzrost / Drewnienie łozy: średnio silny / bardzo dobre
Płodność latorośli: 70 - 80 [%]
Obsada gron: 1,4-1,8
Obciążenie: 40 - 45 płodnych oczek na krzew
Plenność: wysoka
Cięcie: 6 - 10 oczek/m², lub 3-4
Odporność na mróz: -26 [°C]
Odporność na choroby: podwyższona
Odporność na mączniaka rzekomego: 7
Odporność na mączniaka prawdziwego: 8
Odporność na szarę pleśń: 7
Odporność na filokserę:
Uwagi:
Zdjęcie: Brak

< powrót do spisu odmian winorośli