< powrót do spisu odmian winorośli
:: EB - 15*
Nazwa odmiany winorośli: | EB - 15* |
(Numer selekcyjny) Synonimy: | (EB - 15) |
Rodzice: | |
Pochodzenie (Autor): | Węgry - Eger |
Przeznaczenie / Typ: | przerobowa / mieszaniec złożony |
Dojrzewanie: | wczesna |
Kolor: | jasny, biał-ożółty |
Smak: | zharmonizowany |
Jagody: | 2,5 - 3 g, 16 [mm], kuliste |
Grona: | średnie, stożkowo-cylindryczne, średnio ścisłe |
Zawartość cukru / kwasów: | 19 - 22 [%] / 7 - 8 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy: | średni / bardzo dobre |
Płodność latorośli: | 80 [%] |
Obsada gron: | 1,4-1,8 |
Obciążenie: | 35 - 45 płodnych oczek na krzew |
Plenność: | wysoka |
Cięcie: | 6 - 8 oczek/m², lub 3-4 |
Odporność na mróz: | -24÷-25 [°C] |
Odporność na choroby: | wysoka |
Odporność na mączniaka rzekomego: | |
Odporność na mączniaka prawdziwego: | |
Odporność na szarę pleśń: | |
Odporność na filokserę: | |
Uwagi: | |
Zdjęcie: | Brak |