Opisy odmian :: Kodrianka
< powrót do spisu odmian winorośli
Nazwa odmiany winorośli:
|
Kodrianka |
(Numer selekcyjny) Synonimy:
|
(VIII-24-15) |
Rodzice:
|
Mołdowa x Marszalski |
Pochodzenie (Autor):
|
Mołodowa, Kiszyniew |
Przeznaczenie / Typ:
|
deserowa / mieszaniec złożony |
Dojrzewanie:
|
wczesna, 110 - 118 dni |
Kolor:
|
ciemny, ciemnofioletowy |
Smak:
|
prosty |
Jagody:
|
6 - 7 [g], 30 x 19 [mm] |
Grona:
|
400 - 600 [g], luźne |
Zawartość cukru / kwasów:
|
15 - 16 [%] / 6 - 8 [g/l] |
Wzrost / Drewnienie łozy:
|
silny / dobre |
Płodność latorośli:
|
70 - 85 [%] |
Obsada gron:
|
1.1 - 1.7 [szt.] |
Obciążenie:
|
40 - 50 płodnych oczek na krzew |
Plenność:
|
wysoka |
Cięcie:
|
8 - 10 oczek/m² |
Odporność na mróz:
|
-22 [°C] |
Odporność na choroby:
|
podwyższona |
Odporność na mączniaka rzekomego:
|
|
Odporność na mączniaka prawdziwego:
|
|
Odporność na szarę pleśń:
|
|
Odporność na filokserę:
|
|
Uwagi:
|
|
Zdjęcie:
|
|
< powrót do spisu odmian winorośli
Stworzone dzięki Joomla!.
Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.