Opis odmiany

< powrót do spisu odmian winorośli

:: Anija Zagorjulki

Nazwa odmiany winorośli: Anija Zagorjulki
(Numer selekcyjny) Synonimy:
Rodzice: (Łora x Furszietnyj)
Pochodzenie (Autor): Ukraina, (Zagorjulko)
Przeznaczenie / Typ: deserowa / mieszaniec złożony
Dojrzewanie: średnio wczesna, 120 - 135 dni
Kolor: biało-żólty
Smak: zharmonizowany, miąższ ścisły chrupiący
Jagody: 15 - 18 [g], 38 x 25 [mm], owalne.
Grona: 600 - 800 [g], stożkowo - cylindryczne, luźne.
Zawartość cukru / kwasów: 16 - 18 [%] / 5 - 7 [g/l]
Wzrost / Drewnienie łozy: silny / dobre
Płodność latorośli: 70 - 80 [%]
Obsada gron: 1,2 - 1,5
Obciążenie: 30 - 35 płodnych oczek na krzew
Plenność: wysoka
Cięcie: na 6 - 8 oczek.
Odporność na mróz: -23 [°C]
Odporność na choroby: podwyższona
Odporność na mączniaka rzekomego:
Odporność na mączniaka prawdziwego:
Odporność na szarę pleśń:
Odporność na filokserę:
Uwagi:
Zdjęcie: Brak

< powrót do spisu odmian winorośli